Wednesday, November 10, 2010

Esitelmät, Homecoming ja Halloween

Viime päivityksestä on tovi vierähtänyt. Viime aikojen tapahtumista mainitsemisen arvoisia ovat varmaan ala-asteen esitelmät, Homecoming-paraati, Halloween ja Washingtonin reissu. Kirjoitetaan nyt tähän vaikka kolmesta ensin mainitusta ja jatketaan lähipäivinä muista jutuista.

Aloitetaan vaikka tästä "uudesta" kämpästä. Kerroin aiemmin, että jouduin muuttamaan toiseen kämppään. Muutto ei ollut lopulta lainkaan huono homma, vaan olen viihtynyt tässä asunnossa tosi hyvin. Yläkerrassa asuvat toisensa entuudestaan tuntevat Iestyn, Chris, Tom ja Dario, alakerrassa minä ja Marcus. Vietän enimmäkseen aikaa Iestynin, Chrisin ja Tomin kanssa. Hauskoja sällejä, tullaan hyvin toimeen. Kaikki kolme pelaavat koulun rugbyjoukkueessa. Kaupassa käyminenkin helpottui kummasti, kun ei tarvitse enää käyttää Walmartin dösää vaan saan aina kämppiksiltä kyydin.

Kävimme 15.10. jokusen muun ulkomaalaisen kanssa Bloomsburgin alueen kolmella eri ala-asteella pitämässä esitelmät kotimaistamme. Nappulat joille esitelmät pidettiin olivat 3-6 -luokkalaisia. Teimme ja pidimme esitelmän Karin kanssa yhdessä. Käytännössä n. 15 Powerpoint slidea kuvia Suomesta ja päälle selitykset. Nuorimmat naperot olivat haltioissaan lähinnä poroista ja paljosta lumesta. Vanhempia lapsia ei tuntunut älyttömästi kiinnostavat, mutta jaksoivat ne silti jotain kysellä. Suositummat kysymykset taisivat olla, että onko Suomessa kotieläimiä ja mitä ruokaa siellä syödään. Mariukselta kysyttiin esim. onko Saksassa autoja. No lopulta rasavillit tuntuivat kuitenkin olevan tyytyväisiä päiväänsä.

Homecoming-paraati oli 23.10. Homecoming on siis perinne jolloin muualle muuttaneet tai täältä valmistuneet palaavat takaisin fiilistelemään. Paraatissa meidän pienen porukkamme lisäksi pari eri marssiorkesteria, jokunen penkkarityyliin ihmisillä lastattu kuorma-auto, sekä useita erilaisia rakenneltuja ajoneuvoja. Kuljimme alakampukselta pääkadun läpi Bloomsburgin puistoon asti. Kadun varrella oli paljon ihmisiä katsomassa paraatia ja nappuloita keräämässä paraatista heitettyjä karkkeja. Paraatin jälkeen meillä oli puistossa piknikki, joten ei ollut reissu ihan turha! Sinne oli tilattu mm. neljä n. 1,5m kokoista täytettyä patonkia ja muuta vatsan täytettä. Myöhemmin koulun jenkkifutisjoukkueella oli tietysti Homecoming-ottelu ja katsomo oli ihan täynnä väkeä. Bloomsburg voitti sen ottelun, kuten kaikki muutkin tämän kauden matsinsa ihan ensimmäistä lukuun ottamatta.

Halloween oli tietysti kuun lopussa eli sunnuntaina. Ensimmäisiä Halloween-juhlia oli jo torstaina ja niitä jatkui aina sunnuntaihin asti. Ihmisillä näkyi tietysti hirveästi erilaisia asuja ja kaikki olivat tietysti pukeutuneet joksikin. Kävimme lauantaina parissakin eri juhlapaikassa meksikolaisen Jessen ja kämppikseni Tomin kanssa. Juhliin oli panostettu huolella. Koti oli raivattu huonekaluista ja paikalle oli tuotu DJ ja MC. Paikka oli tietysti ihan täynnä porukkaa.Muutenkin koko Halloween ja syksy on näkynyt etenkin tuolla kaupungilla jo viikkoja ennen Halloweenia. Useiden talojen kuistit oli koristeltu teeman mukaan ja joihinkin oli selvästi panostettu melko paljonkin. Hienon näköistä. Täällä on muutenkin ollut hieno syksy ja hieno ruska. Kelit ovat vaihdelleet kovasti, mutta vieläkään ei ole hirveän kylmä. Esim. tänään pärjäsi mainiosti ilman takkia, kun aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta.

Mun Halloweenkostyymi (valitan surkeaa kuvaa). Olin jonkin sortin hillbilly:



Jääköön postaus tällä kertaa tähän. Koitetaan raapustaa taas lisää jokusen päivän sisällä.

4 comments: