Thursday, August 26, 2010

New York day 1

Heräsin seitsemältä aamulla. Yö meni aika kovasti pyöriessä ja aamulla oli paikat jumissa, kun sänky on niin paska. En ole ennen kokenut Jet Lagia enkä tunnusta kyllä vaipuneeni sellaiseen vieläkään. Pistin hostellin aamupalalla naamariin hieman paahtoleipää, muroja ja kananmunaa, vaihdoin kuulumiset Merkkarin kanssa Mesessä ja painelin menemään kohti Nykin sateisia katuja. Tosiasiassa ostin neljän matkan lipun metroon ja otin ensimmäisen hopeavaunun johonkin suuntaan. Kyltissä luki Downtown & Brooklyn. Päädyin lopulta Rockafeller Centeriin. Se oli tietysti suuri ja mahtava kuten asiaan kuuluukin. Häröilin "Rockissa" tovin ja hommasin paikallisen liittymänkin. Numeron laitan varmaan feisbuukkiin, kun otan sen käyttöön.

Taivaalta tuli vettä tasaiseen tahtiin, mutta ei mielestäni kuitenkaan niin paljoa että sateenvarjolle olisi ollut käyttöä. Hengailin kuitenkin pääasiassa sisätiloissa törsäten kesätyöllä ansaitsemiani pennosia. Tein hankintojakin; muutama t-paita, kengät, nykytrendin mukainen värikäs kauluspaita ja hattu. Merkkivaatteet eivät ole ihan niin edullisia mitä oletin, mutta aika monessa paikassa näkyy olevan myös hyviä alennuksia. Ehkä viimeisiä alennuksia kesän jäljiltä tai jotain sellaista. Päivän suurimmat nähtävyydet olivat Chrysler Building, YK:n päämaja ja Empire State Building. Myös Madison Square Garden käveli vastaan. Henkilökunta ainakin vaateputiikeissa on perusystävällistä ja smalltalkkaavat kovasti. Yhdessä liikkeessä tosin jäin suustani kiinni myyjättären kanssa vähän pidemmäksikin aikaa, kun kävi ilmi että olen Suomesta. Tuskin myyjätärtä vilpittömästi kiinnosti asiani, mutta oli se ihan mukava välillä aukoa omaakin suutani.

Talsin Manhattanin Midtownissa melko päämäärättömästi n. 9 tuntia. Söin viidellä dollarilla illalliseksi ostamastani kanaburritosta puolet kotikatuni kulmakuppilassa. Se oli sen verran kookas ja huono, että heitin toisen puolikkaan suosiolla jätteiden sekaan ja palasin hostellille. Hengasin hostellin aulassa tovin, lykkäsin kuvat verkkoon ja vaivuin lukutuokion kautta unten maille.

Uudella hienolla Samsung WB650 digikamerallani otetut kuvat päivän häröilystä löytyvät täältä:
http://picasaweb.google.com/emaasalmi/NewYorkDay1?authkey=Gv1sRgCKvv4KPXjva_swE&feat=directlink

1 comment: