Saturday, August 28, 2010

New York day 2

Heräsin kuuden jälkeen ihan ilman kelloa. Patja on niin susi, että paikat on aivan jumissa. Vedin aamupalan naamariin ja vaihtelin kuulumiset sen lomassa. Kävelin 103th streetin metroasemalle ja hyppäsin taas siihen "Downtown and Brooklyn" vaunuun. Nousin pois Washington Squaren pysäkillä ja jäädytin jotenkin todella pahasti, kun en meinannut löytää sitä aukiota millään. Lopulta n. 30min harhailun jälkeen aukio ja sen pieni riemukaari löytyivät. Oli siinä joku suihkulähdekin, wau. Otin suunnan Broadwaylle ja kiertelin taas kauppoja. Nykissä näyttäs olevan oma kauppa about jokaiselle maailman vaatemerkille. Oli French Connectionia, Volcomia, Quicksilveriä, Billabongia, Burtonia, DC:tä, Tommy Hilfigeriä jamitänäitänyton. Ostin jostain isohkosta kenkäkaupasta melko edulliset ruskeat Addun Superstarit ($40). Siellä oli varmaan 200 erilaista Conversen mallia ja niiden lisäksi Adidasta, Nikeä yms perus lenkkarikenkää. Oli niin monta eri kenkää, ettei sieltä tyhjin käsin viitsinyt poistua. Kun astuin kaupasta ulos, kolme paikallista g-räppäriä vinoine lippiksineen, löysine housuineen ja paksuine kultakäätyineen ympäröivät minut. Sain nopeasti kolme omatuotanne cd-levyä käteen minulle osoitettuine nimikirjoituksineen ja pikaiset esittelyt nousevilta tähdiltä. Tämän jälkeen oli tietysti maksun aika ja jouduin lopulta pulittamaan hurjan ylihinnan ($20) kahdesta levystä päästäkseni tilanteesta kunnialla pois. Kolmas räppäri oli sen verran pieni, että tohdin kieltäytyä tarjouksesta ja kaveri otti levynsä takaisin. Tällä hetkellä koneessa pyörii Prince of a New Age Era. Levyhyllyssä kuuntelua odottaa vielä Honor Loyalty Respect BOYZ.

Kävin myöhäisellä lounaalla (tai aikaisella päivällisellä) paikassa nimeltään Fanelli's Café. Matkaopas tiesi kertoa, että paikka on avattu 1847 ja on siten "the second-oldest continuously operating bar and restaurant in New York". Kirjanen valehteli myös ruokalistan sisältävän "one of the city's best burgers". Kenties Ison Omenan hampurilaistarjonta vaan on todella kehnoa, mutta saamani annos oli melko onneton enkä mitenkään osaa kuvitella sen olevan kaupungin parasta böögaa. Noh, sain sentään ilmaisen kaljan. Join oikeasti kaksi, mutta laskussa oli ainoastaan yksi. Rehellisenä kansalaisena huomautuin baarimikolle asiasta joka totesi, että rehellisyys perii maan ja antoi sen santsilasin ilmaiseksi.

Loppupäivä meni Broadwayta kuluttamalla ja tulipa Sohossakin pyörittyä. Hintavassa Sohossa jonkun ravintolan edustalla oli parkkeerattuina Öky-Ferrari ja Öky-Bentley. Näkemäni perusteella oletan, että ravintola oli hinnaltaan vähintäänkin keskitasoa. Viimeinen kohteeni oli Ground Zero, tietysti.. Pysähdyin siinä kulmalla ottamaan kuvan taloista joita ei ole ja samassa joku ilmeisen patrioottinen kansalainen tarjosi minulle kaupittelemiaan valokuvavihkosia ihmeteltäväksi. Kaverin työpäivä oli juuri päättynyt joten hän antoi vihkot matkaani viiden euron kappalehintaan. Ehkä sekin oli ylihintaa, mutta vihkoissa hinnaksi oli merkitty $14.95. Kauppamies oli tyytyväinen, ettei hänen tarvinnut kantaa niin montaa vihkosta takaisin kotiinsa.

Kävin vielä louhasemassa Heinekenin Jerry's nimisessä ravintolassa ennen hostellille paluuta. Baaritiskille viereeni ilmestyi joku Burmasta kotoisin olevan kahden maisteritutkinnon mies joka kertoi minulle mielipiteensä lähinnä uskonnoista. Aasian mies oli selkeästi humaltunut, enkä jaksanut jatkaa tätä melko hedelmätöntä keskustelua kovinkaan kauaa. Kun palasin hostellille huonetoverini sattui huoneeseen samaan aikaan ja pyysi minut kattoterassille seurustelemaan. Menin paikalle ja otettiin porukalla parit kaljat. Kahden unkarilaisen lisäksi seuraamme liittyivät myös saksalais- ja jenkkisnuori. Mukavia heppuja tuntuivat olevan. Istuimme iltaa muutaman tunnin ja painuin pehkuihin joskus puoli kahdelta.

Päivän kuvat:
http://picasaweb.google.com/emaasalmi/NewYorkDay2?authkey=Gv1sRgCP_Soqfd6uungwE&feat=directlink

No comments:

Post a Comment