Sunday, August 29, 2010

Bloomsburgissa

Yöllä oli kylmä. En ollut ostanut peittoa, kun kuvittelin pelkän lakanan riittävä. Päivällä oli ollut lämmin ja myös täksi päiväksi oli luvattu 25-30 astetta. Pitää säätää patteriin lämpöä ja ostaa seuraavalta Wallureissulta peitto.

Menimme tuttujen vaihtariheppujen kanssa Brunssille yliopiston pääruokalaan Scranton Commonsiin. Paikka oli Haaga-Heliassa opiskelevan silmin jäätävä. Pizzaa, pastaa, keittoja, salaatteja, leipiä täytettynä ja ilman, hampurilaisia, iso jälkiruokapöytä, juomapiste jossa tietysti kaikki eri limonadivaihtoehdot mitä keksiä saattaa, sekä perinteiset mehut, maidot, vedet jne. Ruokala on siis iso, siellä käytännössä ihan mitä vaan, ja sitä saa safkata juuri sen verran kun haluaa. Otin tomaattikeittoa ja salaattia, sekä jälkiruuaksi hedelmiä ja pähkinöitä. En halua palata kotiin kovinkaan läskinä, ja koska salaattivalikoima on kattava siitä saa oikein maittavan aterian.

Otimmet ruokailun jälkeen jalat allemme ja lähdimme tutkimaan kaupunkia. Kaupungin keskusta tarkoittaa siis sitä yhtä tietä jonka varrelta kaikki kaupat löytyvät. Se oli nopeasti kävelty läpi. Otimme suunnan kohti oomsburgin läpi kulkevaa tietä ja lähdimme katselemaan mitä lähiympäristöstä löytyy. Törmäsimme kaljakauppaan (joka oli vähän hakusessakin) hetken talsimisen jälkeen. Kaupassa oli ehkä 10 eri limonadimerkkiä ja varmaan satoja eri olutlaatuja 24-30 kappaleen pakkauksissa. Kauppa ei myy yksittäisiä tölkkejä tai edes 6-päkkejä. Jos janottaa niin kerralla pitää ostaa perhepakkaus. Mitäköhän Hyssälä sanoisi? Yliopistoaluehan on virallisesti "dry campus", matkaa kaljakauppaan on pari-kolme kilometriä, eikä meillä ollut laukkua mukana, joten jätimme tölkit suosiolla hyllylle ja suuntasimme kohti myyjän neuvomaan viinakauppaa puolen kilometrin päähän. Tien varrella ei tietenkään ole kävelytietä vaan matka taittui halki Dunkin' Donutsin, McDonaldsin, Applebeesin ja Burger Kingin pihojen läpi. Jep, nämä kaikki vierekkäin n. 500m sisällä, hurjaa.

Viinikauppa oli melko lailla minkä tahansa perinteisen Alkon kokoinen. Sieltä löytyi sekä Usalaisia että Eurooppalaisia viinejä ja väkeviä juomia (Finlandia Vodkaakin tietysti!). Viinejä normaalikokoina sekä aina melkein kaikki mahdollisia kokoja aina viiden litran jättipulloihin asti. Myös viinoja löytyi ainakin 1,5l pulloihin asti ja pienin taisi olla 0,75l. Otin hyllystä pullon viiniä ja vodkan, mutta kassatäti ei ystävällisesti hyväksynyt ajokorttiani henkilöpaperina tarkoittaen sitä, että pullot jäivät kauppaan. En tosin ymmärrä miksi kortti ei kelvannut, sillä Eurooppalaisella ajokortilla saa käsittääkseni ajaa jenkeissä vuoden ajan. Olen lisäksi käyttänyt sitä ravintoloissa jos papereita on kysytty. Palasimme myöhemmin The Beverage Stationiin (se olutkauppa) hakemaan ölppää.

Istuimme iltaa asunnollani Manuelin ja Jarvisin kanssa, koska kukaan ei ole vieläkään muuttanut tänne. Poltimme pizzan uunissa ja tutustuimme viereisen oven naapureihini. Manuel oli ulkona tupakalla kun naapuri astui ulos ja alkoi juttelemaan meille. Soitti vielä myöhemminkin ovikelloa ja pyysi ulos tupakalle. Istuskelimme ulkosalla pitkän tovin ja myöhemmin naapuri esitteli vielä kaikki huonetoverinsakin. Näiden kanssa ei todellakaan ole vaikea tutustua, kun kaikkia tuntemattomiakin tupataan moikkaamaan.

Kuvia löytyy taas täältä:
http://picasaweb.google.com/emaasalmi/Bloomsburg1?authkey=Gv1sRgCL695tW4spCxaA&feat=directlink

1 comment: