Sunday, October 3, 2010

Muutto, ja päiväretki Philadelphiassa

Vastaanotin viikko sitten torstai-iltana sähköpostin jossa ystävällisesti kerrottiin, että minun on muutettava. Käytännössä minut siis potkitaan ulos asunnostani vaikka olen jo maksanut koko lukukauden vuokran. En oikeastaan saanut mitään mielestäni järkevää selitystä muutolle. Kysyttyäni asiaa sain vastaukseksi: "We consolidate students who are living alone. We do not allow students to reside in an apartment alone". Sain muutolle viikon aikaa ja kaksi vaihtoehtoa:
   
1. Muutan tähän samaan taloon, mutta toiseen asuntoon.
2. Muutan parinsadan metrin päähän Mount Olympus Aparmentsiin (MOA).

Valitsin jälkimmäisen vaikka asunto onkin parisen sataa dollaria kalliimpi. Jos olisin muuttanut samaan taloon olisin joutunut jakamaan huoneeni toisen kanssa, mutta MOA:sta sain sentään oman huoneen. MPA:ssa olisin saanut kolme kämppistä, kun taas MOA:ssa sain viisi kämppistä. Talossa on kaksi kerrosta. Alakerrassa on kaksi huonetta ja ylhäällä neljä. En ole toistaiseksi edes käynyt yläkerrassa, koska oma huoneeni on alhaalla. Heti ulko-ovesta sisään tullessa astutaan olohuoneeseen/keittiöön. Asunto on uudempi ja paremmassa kunnossa kuin MPA. Melko viihtyisä kämppä itse asiassa. Näköala huoneestani on edellistä huomattavasti surkeampia. Heti ikkunan takana kulkee polku ja kauempana näkyy futisstadionin katsomo. Kämppikset tuntuvat aika rennoilta ja heittävät hyvää läppää joten olis tässä kai huonomminkin voinut käydä.

Kävimme viikko sitten lauantaina Philadelphiassa päiväretkellä. Kaupungissa oli tapahtuma "College Day on Parkway". Kaikkiin Parkway-kadun museoihin ja näyttelyihin pääsi opiskelijakortilla ilmaiseksi sisään.  Bussi lähti alakampukselta aamulla klo 8. Matka kesti ruuhkasta ja pysähdyksestä johtuen melkein 3,5h odotetun 2h+ sijaan. Onneksi nukuin yli puolet matkasta. Saavuimme Philadelphia Museum of Artin pihalle n. 11.30 aikoihin ja kiersimme museon melko pikaisesti läpi. Seiniltä löytyivät itselle tutuilta taiteilijoilta Van Goghin Sunflowers (kuva) ja Salvador Dalín Soft Construction with Boiled Beans(Premonition of Civil War) (kuva).

Lyhyen ja ytimekkään taidepläjäyksen jälkeen nautimme Manuelin kanssa surkeahkot hodarit katukeittiöstä ja otimme suunnan kohti kartan osoittamaa Love-puistoa. Käväisimme matkalla myös Heureka-tyylisessä tiedemuseossa, Academy of Natural Science:ssa. Ilma oli lähes 30-asteinen ja kovin hiostava, joten päivä oli melko väsyttävä. Lähinnä häröilimme ympäri kaupunkia ilman mitään sen kummempaa päämäärää. Bussi nouti meidät klo 17.45 ja saavuimme takaisin yliopistolle kahdeksan jälkeen illalla.
Kaupungista ei jäänyt hirveästi käteen. Kuusi tuntia kahdelle museolle ja Phillyn kokoiselle mestalle on tietenkin aivan liian vähän, mutta näin tällä kertaa.

1 comment: