Tuesday, September 7, 2010

Kamalan kansainvälistä ja urheilullista

Perjantaina oli kansainvälisten opiskelijoiden tutustumistilaisuus. Paikalla oli Bloomsburgin n. 160:stä ulkomaisesta opiskelijasta paikalla ehkä 30-40, sekä liuta henkilökuntaa. Kuten arvata saattaa, täällä on opiskelijoista vähän joka puolelta maailmaa; Ranskasta, Chilestä, Meksikosta, Kanadasta, Espanjasta, Saksasta, Englannista, Venäjältä, Brasiliasta jne. Olemme kuitenkin toisen Haaga-Helian opiskelijan kanssa ainoita Skandinaaveja. Eniten ulkomaalaisia on Saudi-Arabiasta ja Venäjältä. Tutustuin tapaamistilaisuudessa Chileläiseen Felipeen joka kertoi kansainvälisten opiskelijoiden jalkapalloilusta. Siinä porukassa on aktiivisesti mukana myös eräs koulun 65 vuotias professori, joka on aikanaan edustanut jopa omaa maajoukkuettaan (Irania ilmeisesti) ja pelannut mm. Peléä vastaan. Odotan mielenkiinnolla senioriproffan kikkakolmosia! Kävimme tilaisuuden jälkeen pelaamassakin tovin, mutta ilta pimeni sen verran nopeasti, että pelit piti lopettaa. Sunnuntaina oli kuitenkin uudet pelit, sillä porukka kokoontuu säännöllisesti pari kertaa viikossa pelaamaan. Kun kelit kylmenee niin pääsemme sisätiloihin pelaamaan futsalia, mainiota.

Yliopiston liikuntamahdollisuudet ovat mitä parhaat. On parempi olla hyvä tekosyy jos täällä ei harrasta mitään liikuntaa. Lähes kaikki paikalliset tuntuvatkin pelaavan jotain lajia ja urheilevan melko säännöllisesti. Mukava vastakohta sille kliseiselle lihavalle amerikkalaisstereotyypille (on niitä ylipainoisiakin toki). Yläkampuksen ulkotiloista löytyy mm. useita tenniskenttiä, jalkapallokenttiä, amerikkalaisen jalkapallon stadioni, pesäpallostadioni ja seinäkiipeilyseinä. Samalta alueelta löytyy myös sisähalli, mutta en ole vielä käynyt siellä. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää vapaasti alakampuksen Student Recreation Centerin todella monipuolisen näköisiä kuntosaleja, koripallokenttiä, squashkenttiä ja juoksurataa. Näihin kaikkiin pääsee vilauttamalla sisään mennessään sitä yliopiston opiskelija/maksu/henkilökorttia. Yliopistolta löytyy myös todella laaja valikoima erilaisia urheilukerhoja, kuten baseball-, pöytätennis-, laskettelu-, nyrkkeily-, lacrosse- ja pyöräilykerho vain murto-osan mainitakseni. Urheilumahdollisuuksia silmälläpitäen hankinkin Wal-Martista kengät urheilua varten. Otin hyllystä mukaani Starter-merkkiset halpislenkkarit $18 ryöstöhintaan. Ostin halvat, sillä en ajatellut kantaa niitä kotiin.

Kävimme perjantaisen jalkapallosession jälkeen tekemässä lisää tuttavuutta alakampuksella Husky Lounge -nimisessä ravintolassa. Husky on muuten BU:n logo ja käsittääkseni kaikkien yliopiston urheilujoukkueiden nimikin (Bloomsburg Huskies). Loungessa oli samoja ihmisiä joihin olimme jo tutustuneet aiemmin. Kävimme myös pelaamassa biljardia kampuksen ulkopuolella olevassa biljardisalissa. Salilla on suomalaisen silmin melko outo käytäntö, sillä sinne pitää viedä omat bisset, kun paikka ei myy itse mitään. Salilta löytyykin B.Y.O.B sertifikaatti joka ilmeisesti pitää olla, että asiakkaat saavat tuoda ne omat juomansa mukanaan ja nauttia niitä siellä. Otimme muutaman erän kasipalloa ja jatkoimme siitä vielä Felipen suosittelemaan Good Old Daysiin, eli paikalliseen raflaan. Siellä käy enemmän paikallista porukkaa ja sinä iltana oli sopivasti karaokeilta. Tuttujen Rafaelin Enkelin ja Lumi Teki Enkelin Eteiseen -ikivihreiden sijaan karaokessa kuultiin vähän kaikkea laidasta laitaan. Mieleen jäivät ainaki Tenacious D - Fuck Her Gently, Green Jellö - Three Little Pigs, Pantera - Walk, Beatles - I Am The Walrus ja TIETYSTI Kenny Chesney - She Thinks My Tractor's Sexy. Jälkimmäinen on ihan oikea kappale ja videokin siihen löytyy tietysti Youtubesta (http://www.youtube.com/watch?v=uWu4aynBK7E). Tähän väliin on todettava etten voi käsittää Country-musiikin suosiota noin niinkun ylipäänsä.

Kirjoitin tämän tekstinpätkän jo viime viikonloppuna, mutta nyt vasta sain ladattua sen verkkoon pienten muokkausten jälkeen. Kävimme maanantaina n. 40min ajomatkan päässä olevassa puistossa, mutta siitä lisää seuraavassa päivitysessä.

2 comments:

  1. Kyllä mä silti valitsisin sen jälkiruokapöydän ;), urheilla ehtii myöhemminkin... (ja sen kyllä huomaa, minusta siis)

    ReplyDelete
  2. Ihan hyvä kun urheielet, hiljaa siellä Patonki!;) Kuveikuvei melontaretkeltä sit!

    ReplyDelete