Sunday, September 12, 2010

Labor Day

Maanantai oli kansallinen juhlapyhä, Labor Day. Eurooppalaisten tottumusten sijaan Labor Day on täällä ihan vaan lepoa varten, eivätkä kadut ainakaan Bloomsburgissa täyty kännisistä pissiksistä. Alaikäisiä juomareita näkyy kaupungilla muutenkin melko vähän, sillä ikärajahan on tiukka 21. Jos alaikäinen jää poliisille humalatilastaan kiinni niin siitä rapsahtaa eri lähteistä kuultuna 600-1000 dollarin sakko. Kampuksen ulkopuolella olevien veljes- ja sisarkuntien (fraternities, sororities) järkkäämissä bileissä on kuulemma suurin todennäköisyys jäädä juomisestaan kiinni, sillä niitä ratsataan jatkuvasti. Veljeskunnat perivät alaikäisiltä vierailtaan (tytöt ilmaiseksi) pääsymaksun ja tarjoavat heille vastineeksi juotavaa. Kuulin tarinan eräästä sisarkunnasta, jotka pari vuotta takaperin pitivät bileet ainoastaan täysi-ikäisille. Poliisit ratsasivat nämäkin bileet, jolloin paikalta paljastui muutama alaikäinen, jotka olivat tulleet sisään väärillä papereilla. Sisarkunnan opiskelijat saivat alaikäisten juottamisesta ja mistä lie muista syytteistä yhteensä kymmenien tuhansien dollarien sakot. Työnsaantikin saattaa kuulemma tulevaisuudessa olla hankalaa jos poliisilta tulee "underaged". Tästä seuraa se, että kaikki alaikäiset juhlivat asunnoissaan eivätkä lähde kaupungille hillumaan. Kiellot ja uhkailuthan eivät kuitenkaan perinteisesti toimi, vaan nuoret keskittävät juopottelunsa omiin kämppiinsä täällä "dry campus"-alueella ja yleensä tuossa asuntojen edessä olevien piknikpöytien luona käykin viikonloppuisin kova kuhina, kun porukka viettää luppoaikaa toistensa kanssa. Viime viikon lauantaina kuultiin surullinen uutinen, kun Bloomsburgin edustusjalkapallojoukkueen (soccer, ei jenkkifutis) jäsen ilmeisesti joi itsensä hengiltä jossain kampuksen ulkopuolella. Virallista syytä ei ole vielä annettu, mutta poliisi ainakin epäili alkoholimyrkytystä.

Käytimme lepopäivämme mukavasti 40min ajomatkan päässä olevassa Ricketts Glen -puistossa. Kävimme hakemassa läjän grillauskamaa Weisista (iso marketti) ja lähdimme kahden auton ja kymmenen hengen (minä, Jarvis, Manuel, Marius, Janai, Felipe, Chika, Matthieu, Marina, Polina) voimin puistoa kohti. Puistossa oli oivat mahdollisuudet grillata. Siellä täällä oli piknikpöytiä ja grillejä järven rannan tietämissä. Grillailimme kanaa, maissia ja perunaa ja jälkkäriksi Oreo Cakestersejä. Oreot ovat kuten Domino-keksit ja Cakestersit pienen leivoksen kokoisia pehmeitä kakkusia. Safkan jälkeen vuokrasimme pari kajakkia ja kanoottia sekä soutuveneen. Meloimme järvessä olevalle pienelle saarelle josta Felipe ja Marius uskaltautuivat uimaankin. Vesi oli melko kylmää, en jaksanut kastautua. Pulahduksen jälkeen suuntasimme kajakit takaisin kohti rantaa. Keräsimme kamat kasaan ja ajoimme läheisen jäätelökioskin kautta takaisin Bloomsburgiin. Jäätelökioskilta sai isoimpia pehmiksiä mitä olen eläessäni nähnyt. Pieni pehmis oli ehkä kolme kertaa sen kokoinen mihin me olemme tottuneet. Kukaan ei jaksanut syödä sitä loppuun asti. Näin jonkun äijän ostavan kesikokoisen tai ison pehmiksen, ja siinä oli jäätelä liioittelematta ainakin 30cm sen tötterön yli. Harmi etten älynnyt ottaa kuvaa siitä, koska se oli ihan älyttömän kokoinen jätski!

Kaiken kaikkiaan reissu oli mukava ja kelikin oli mainio. Ei liian kuuma, mutta shortseilla ja t-paidalla pärjäsi hyvin. Joku toinen viikonloppu olisi tarkoitus mennä Ricketts Gleniin uudestaan pienelle vaellusretkelle, sillä patikointireittejä siellä on ilmeisest useampia. http://www.dcnr.state.pa.us/stateparks/parks/rickettsglen.aspx <- kuva näyttää ainakin hienolta. Täytyy yrittää muistaa pysähtyä sillä kioskilla uudestaan ja ottaa kuva jättipehmiksestä.

Viikko oli koulun kannalta naurettava. Minulla on normaalistikin ainoastaan säälittävät 13h tuntia koulua viikossa, ja viikko oli maanantain takia muutenkin vajaa. Lisäksi tunteja oli peruttu kaikilta muilta päiviltä paitsi tiistailta. Istuin tunneilla siis yhteensä n. 6h koko viikon aikana, rankkaa. Saan tältä lukukaudelta kuitenkin "normaalit" 30 opintopistettä kasaan vaikka tuntimääräni on noin puolet Haaga-Helian määrästä. Siellä minulla olisi luokkaa 25-30 lähiopetustuntia viikossa vastaavaan pistemäärään päästäkseni. HH:n täytyy kuitenkin hyväksyä täällä käymäni kurssit, saadakseni kaikki 30 pistettä hyväksiluettua.

Linkin takana jokunen kuva melontareissulta:
http://picasaweb.google.com/emaasalmi/RickettsGlen?authkey=Gv1sRgCNaqzpL4oYPxbw&feat=directlink

No comments:

Post a Comment